Amichien® Bonding är metoden jag jobbar utifrån. Ami = vän, Chien = hund och bonding = skapa relation. Metoden är utvecklad av engelska Jan Fennell och jag är utbildad Jan Fennell Dog Listener.

Inspirerad av hur vargar kommunicerar
Jan Fennell är inspirerad av hästviskaren, Monty Roberts, som har ägnat sig åt att studera språket mellan hästar. Jan har utvecklat metoden Amichien Bonding efter att ha studerat och observerat vargflockar i bland annat Yellowstone National Park samt sin egen hundflock. Metoden är baserad på att förstå hur hundar (och vargen med samma instinkt) kommunicerar och signalerar till varandra och hur vi som människor kan lära oss detta unika språk.

Amichien® Bonding – en metod för alla hundar
Metoden funkar på alla hundar oavsett ålder och ras och består av 4 element:

  • Status – när flocken samlas igen. Vem har vilken status?
  • Mat – när flocken ska äta. Vem har skaffat maten och vem äter först?
  • Fara – när flocken upptäcker fara. Vem skyddar oss? Vem tar beslut?
  • Jakt – när flocken går på jakt (promenad). Vem leder jakten (promenaden)?

Vill du veta mer om metoden Amichien® Bonding? Läs denna bok av Mervi Kärki: Det goda hundägarskapat. Det är en självbiografi och en fantastisk bok om du vill inspireras i ditt hundägarskap. Jan Fennell har såklart också en del böcker och här hittar du information om dem. Fråga mig om du vill veta mer om böckerna på svenska.

Amichien® Bonding – din hund vill samarbeta med dig
Jag lär dig hur du kommunicerar med din hund så att ni hittar harmoni i er flock. Du vill uppleva att din hund slutar med dåligt beteende för att den vill samarbeta med dig av egen fri vilja – inte för att den ska.

Du och din hund får en ännu mer harmonisk relation när du använder tysta signaler som är hundens eget språk. Du behöver inte avliva, kastrera eller omplacera din hund. Ge er relation en chans med Amichien® Bonding. Det är en holistisk tillgång där du respekterar hunden och dig själv utan att involvera medicin eller obehagliga tillbehör.