Amichien® Bonding

Med Amichien Bonding lär jag dig hur du kommunicerar med din hund så att ni hittar harmoni i er flock. Du vill uppleva att din hund slutar med dåligt beteende för att den vill samarbeta med dig av egen fri vilja – inte för att den ska.

Jag är utbildad i Amichien Bonding:

  • Ami = vän
  • Chien = hund
  • Bonding = skapa relation

Metoden utvecklades av engelska Jan Fennell och jag er certifierad Dog Listener

Inspirerad av hur vargar kommunicerar…

Amichien Bonding är metoden jag jobbar utifrån. Metoden är inspirerad av hästviskaren Monty Roberts, som har ägnat sig åt att studera språket mellan hästar. Jan Fennell har utvecklat metoden Amichien Bonding efter att ha studerat och observerat vargflockar i bland annat Yellowstone National Park samt sin egen hundflock. Metoden är baserad på att förstå hur hundar (och vargen med samma instinkt) kommunicerar och signalerar till varandra och hur vi som människor kan lära oss detta unika språk.

Jag har tagit denna metod till mig då jag vill ge hundar och hundägare en möjlighet till ett stressfrit liv och att förstå varandra genom ett naturligt tyst språk och tysta signaler.

 

Amichien Bonding består av 4 element:

 

1. Statusnär flocken återförenas. Vilka roller har vi i flocken/familjen?

2. Mat –när flocken ska äta. Vem har skaffat maten och vem äter först?

3. Fara –när flocken upptäcker fara. Vem skyddar oss? Vem tar beslut?

4. Jaktnär flocken går på jakt (promenad). Vem leder jakten (promenaden)?

 

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om Amichien Bonding? Läs Det goda hundägarskapat’ av Mervi Kärki. Kolla också in Jan Fennells böcker på hennes webbplats.

u

Frågor?

Jag är redo att svara på dina frågor. Allt du behöver göra är att skicka ett mail till info@lovinadogs.se eller ring mig på 0761885600.

Vad kostar det?

Hos Lovinadogs hittar du ett brett utbud av lösningar. Välj den som passar dig och bana väg för en bättre relation med din hund. Se priser här >>

Din hund vill samarbeta med dig

Det fantastiska med Amichien Bonding är att metoden fungerar på alla hundar, oavsett ålder och ras. Det är en mjuk metod som respekterar hundens naturliga instinkter och signalspråk och framförallt har den hjälpt många hundar och hundägare att förstå varandra. 

Du och din hund får en ännu mer harmonisk relation när du använder tysta signaler som är hundens eget språk. Du behöver inte avliva, kastrera eller omplacera din hund. Ge er relation en chans med Amichien Bonding. Det är en holistisk tillgång där du respekterar hunden och dig själv utan att involvera medicin eller obehagliga tillbehör.

Det säger andra hundägare:

“… Amichien Bonding-metoden är verkligen den bästa…”
Jag har uppfostrat min valp med Amichien Bonding-metoden redan från start. Människor som möter henne blir ofta chockade över hur lugn och trygg hon är redan, bara tolv veckor gammal. 

När jag hade haft henne i två veckor blev jag dock lite fundersam över vissa saker i hennes beteende, till exempel att hon blir hoppig och vill rida på mina ben när vi är ute.

Jag tog ett facetime-samtal med Zeleste och fick hjälp med hur jag kan bli ännu tydligare i mitt ledarskap så att valpen blir mer trygg.

Jag rekommenderar Zeleste och Lovinadogs varmt, hon har otroligt stora kunskaper vad gäller hundars kommunikation.

Och Amichien Bonding-metoden är verkligen den bästa, önskar att fler hundägare kunde lära sig den!

/Emma

Jag känner mig mer och mer som en ledare nu…
Tack för det för mig mycket viktiga samtalet igår. Din kunskap är ovärderlig för min och Shivas relation. Jag har gått kurser och läst böcker tidigare, men aldrig fått den hjälp och de insikter som krävs för det stabila hundägarskap jag vill uppnå. 

Har hållit på lite med liknande metoder med hästar och sett hur bra de svarar när vi pratar deras eget tysta språk.

När jag fick min nuvarande hund till mig försökte jag använda det jag lärt mig inom hästkommunikation och lite av det fungerade, men det behövdes mer specifik kunskap om just hundens behov och beteende. Det gemensamma med hästar och hundar dock är just att de är flockdjur som söker sin ledare.

Jag känner mig mer och mer som en ledare nu och min hund accepterar de nya reglerna och verkar må gott av det lugn som börjat sprida sig mellan oss. 

Läraren dyker upp när eleven är redo är så sant det är sagt.

Amichien Bonding är vad jag önskar åt alla hundägare och liknande förhållningssätt i alla relationer om det så är med djur, barn eller vuxna människor: en naturlig och respektfull hållning med sunt förnuft som grund.

Borde inte det vara en självklarhet egentligen?

/Malin