fbpx

Stressfrit liv och bra hundkommunikation

Amichien® Bonding är metoden jag jobbar utifrån. Ami = vän, Chien = hund och bonding = skapa relation. Jag er certifierad Dog Listener.

Det är en mjuk metod som respekterar hundens naturliga instinkter och signalspråk och framförallt har den hjälp många hundar och hundägare att förstå varandra.

Inspirerad av hur vargar kommunicerar
Metoden är inspirerad av hästviskaren, Monty Roberts, som har ägnat sig åt att studera språket mellan hästar. Jan Fennell har utvecklat metoden Amichien Bonding efter att ha studerat och observerat vargflockar i bland annat Yellowstone National Park samt sin egen hundflock. Metoden är baserad på att förstå hur hundar (och vargen med samma instinkt) kommunicerar och signalerar till varandra och hur vi som människor kan lära oss detta unika språk.

Jag har tagit denna metod till mig då jag vill ge hundar och hundägare en möjlighet till ett stressfrit liv och att förstå varandra genom ett naturligt tyst språk och tysta signaler.

Amichien® Bonding – en metod för alla hundar
Metoden funkar på alla hundar oavsett ålder och ras och består av 4 element:

  • Status – när flocken återförenas. Vilka roller har vi i flocken/familjen?
  • Mat – när flocken ska äta. Vem tar hand om maten?
  • Fara – när flocken upptäcker fara. Vem skyddar oss? Vem tar beslut?
  • Jakt – när flocken går på jakt (promenad). Vem leder jakten (promenaden)?

Vill du veta mer om metoden Amichien® Bonding? Läs denna bok av Mervi Kärki: Det goda hundägarskapat. Det är en självbiografi och en fantastisk bok om du vill inspireras i ditt hundägarskap.

Amichien® Bonding – din hund vill samarbeta med dig
Jag lär dig hur du kommunicerar med din hund så att ni hittar harmoni i er flock. Du vill uppleva att din hund slutar med dåligt beteende för att den vill samarbeta med dig av egen fri vilja – inte för att den ska.

Du och din hund får en ännu mer harmonisk relation när du använder tysta signaler som är hundens eget språk. Du behöver inte avliva, kastrera eller omplacera din hund. Ge er relation en chans med Amichien® Bonding. Det är en holistisk tillgång där du respekterar hunden och dig själv utan att involvera medicin eller obehagliga tillbehör.