Är din hund orolig när du ska lämna den ensam hemma? Börjar den gå runt efter dig en halvtimme innan du ska gå hemifrån? Vet du om din hund har separationsångest?

Kolla på videokamera om din hund har separationsångest?
Vissa hundägare sätter upp videokamera för att veta vad hunden gör när de inte är hemma. Det kan man göra om man är osäker, men du kan också börja med att kolla på din hund innan du lämnar huset och när du kommer hem. Då kan du ta reda på om din hund har separationsångest.

Det här kan vara tecken på att din hund har separationsångest:

  • din hund har konstant koll på dig
  • din hund följer dig en stund innan du ska lämna huset
  • din hund har svårt att lägga sig ner och koppla av
  • din hund förstör saker när du inte är hemma
  • din hund ylar och skäller när du inte är hemma
  • din hund hälsar överdrivet (hoppar och studsar) när du kommer hem
  • din hund gömmer sig när du kommer hem

Oavsett om du har en valp, omplacering eller har haft hunden sen den var valp, så rekommenderar jag att du backar lite i ensamhetsträningen. Här kan du läsa mer om tips till att lämna din hund ensam hemma.

Ska jag göra mig av med min hund för att den har separationsångest?
Nej gör inte det. Det finns alltid en lösning. Ingen quick fix men en lösning om du är villig att jobba. Jag är utbildad i metoden Amichien Bonding och denna metod kan vara ditt verktyg när du ska skapa tillit och trygghet i er relation. Du kan läsa mer om Amichien Bonding här.

Hur får jag min hund att vara lugn när den är ensam hemma?
Ur min synpunkt har din hund missförstått era roller och därför blir den panisk och utvecklar separationsångest när du går hemifrån. Du måste hjälpa din vovve att förstå att den kan vara lugn och sova tills du kommer hem. Eftersom hunden inte förstår ditt språk då får du helt enkelt lära dig hundens språk.

Ge hunden rätt till sitt eget språk med Amichien Bonding
Amichien Bonding är en holistisk metod där du jobbar med att visa hunden att du ger den trygghet och att den kan lita på dig och ha tillit till dig. Vi vill alla det bästa för våra hundar men ibland blir det fel och t.ex. skapar separationsångest och då får vi hjälpa våra hundar.

De lever i en värld de inte förstår och när vi lämnar dem med ansvar för oss, då kan det skapa separationsångest i alla hundar.

Är du nyfiken på att veta mer eller har frågor då är du välkommen att maila mig på lovinaspirit@gmail.com eller ringa på telefon 0761885600.