Upplever du att din hund drar i kopplet? Har du ont i armarna och orkar du inte gå promenad med din hund längre? Har du en hund som drar mycket i kopplet?

Hund drar i kopplet – lär dig hundens språk
Det behöver inte vara så. Du kan ha en relation till din hund där den inte drar i kopplet. Du kan hjälpa din hund att inte dra i kopplet när du lär dig att kommunicera på din hunds språk. Det blir mycket lättare när ni pratar samma språk.

Hunden leder jakten – vad leder du?
Jag ser en promenad som en jakt. I vilket fall så har promenaden en betydelse i din hunds värld. Annars skulle den inte lägga så mycket kraft i att dra i kopplet.

Jag jobbar utifrån metoden Amichien Bonding och den bygger på 4 element: status, fara, jakt och mat. Om din hund exempelvis känner att den ansvarar för jakten, då har den bråttom att först och främst komma först ut genom dörren och sen leda jakten = dra i kopplet.

Vad kan du göra för att din hund inte ska dra i kopplet?
Först och främst måste du få insikt i att skapa en trygg och tillitsfull relation och plattform i ert förhållande. Det finns en anledning till att din hund drar i kopplet.

Här har du lite tips för att undvika att din hund drar i kopplet:

  • börja med att leka med din hund inomhus att den ska följa dig (såklart har du en hundgodis i handen annars finns det ingen anledning)
  • när din hund följer dig av egen fri vilja utan koppel, börja träna med koppel precis utanför din dörr (det går bra fast du bor i lägenhet)
  • ändra riktning varje gång din hund blir distraherad så att den har fokus på dig – det gör du också om nånting händer ute på promenaden eller din hund drar i kopplet
  • släpp inte din hund för du vet till 100 % att den kommer när du gör en inkallning

Om du vill veta mer om hur du får din hund att sluta dra i kopplet, kontakta mig på info@lovinadogs.se eller telefon 0761885600.