Känner du det nervöst när du och din hund ska gå på promenad? Har ni hamnat i en ond cirkel där du är rädd att din hund skäller på andra hundar?

Verktyg så att din hund inte gör utfall mot andra hundar
Om du inte har hittat verktyg att hantera detta hundbeteende, då kan jag hjälpa dig. Jag jobbar som hundterapeut i Stockholm, och jag kan hjälpa dig och din hund att förstå varandra och kommunicera på samma våglängd så att ni undviker stressade hundmöten och att din hund gör utfall mot andra hundar.

Varför skäller min hund på andra hundar?
Denna frågan har du säkert ställt dig själv massor med gånger. Din hund är jo annars trevlig, glad och nöjd.

När din hund känner sig t.ex. trängd i en situation med en annan hund, då har den ingen annan möjlighet än att skälla och göra utfall mot andra hundar. Det är inte ett naturligt beteende hos din hund. Hundar väljer, om dem kan, att undvika bråk och konfrontationer med andra hundar och därför behöver ni verktyg så att ni kan undvika att din hund känner att den behöver attackera andra hundar.

Hundar skäller på andra hundar när: 

  • dem känner sig trängde
  • dem är förvirrade kring vem som tar ansvar för interaktionen med en annan hund
  • dem behöver öka avstånd till andra hundar eller annat som kan vara farligt

Jag rekommenderar inte att du börjar träna hundmöten i första hand. Först måste du skapa en trygg relation mellan dig och din hund så att din hund litar på att du tar hand om den när ni hamnar i situationer där den brukar skälla och göra utfall mot andra hundar.

Tips till din hund som gör utfall
T.ex är ett tips att öka avstånden till alla hundar till en början – både dem hundarna din hund gillar och dem den vill attackera. Om du ser en hund på väg emot dig, gå i andra sidan av vägen.

Insikt i hundkommunikation och hundens instinkter
Det går att lösa så din hund inte gör utfall mot andra hundar. Det kräver tålamod och att du vill ta dig tid att förstå hur din hund upplever dessa situationer. Du vill få insikt i hundkommunikation och hundens instinkter.

Alla hundar är olika med olika personligheter. Därför upplever du kanske nye utmaningar med nya hunden. Det kan vara svårt att ta till sig att nya valpen eller hunden inte gör som den gamla hunden men det går att lösa så att ni hittar harmoni.

Kontakta mig och hör mer om hur vi tillsammans kan hitta en lösning så att ni får lugna promenader utan att din hund behöver skälla på alla andre hundar. Jag ser fram emot att du hör av dig!