Vilken hund ska man välja om man vill ha hundar och barn?

Av egen erfarenhet kan jag säga: Skaffa inte hund och barn samtidigt. Min hund var 8 år när min dotter föddes och det var skönt att vara rutinerad hundägare och inte ta hand om två små bebisar samtidigt.

 

En ny medlem i familjen – vad är hundens roll?

En liten bebis kan skapa ganska mycket oro i din hunds värld och speciellt om din hund har varit lite stressad innan också.

Din hund kan uppfatta ditt barn som ännu en flockmedlem som måste skyddas – om du inte har skickat rätt signaler om att du tar hand om barnet.

Har din hund redan för mycket ansvar i din familj = stressad? Då kommer det bli oöverkomligt med en bebis.
 

Hundar och barn – hur visar din hund tecken på stress?

Om din vovve börjar ha svårt att ligga på samma ställe i mer än 10 minuter, vandrar runt i huset, söker extrem kontakt hela tiden och håller mycket koll på bebisen – då börjar din hund bli stressad av att ett barn är i huset.

Detta betyder inte att din hund inte kommer att kunna koppla av med ett barn i huset men du måste ta ansvar och hjälpa din hund. Annars kan det eskalera och det blir inte lättare när barnet börjar krypa.

Hundar och barn – ta ansvar och hand om båda

Hundar lever ofta i 10 år och därför måste du varje dag investera i din relation till din hund. Det handlar inte om mer tid med din hund men om att skicka rätt signaler och kommunikation, så att alla i familjen kan känna sig trygga.

Vill du hitta harmonin också när familjen ökar? Kontakta mig her och få hjälp. Jag använder metoden Amichien Bonding när jag ger en hundkonsultation.