Recensioner från hundägare

Jag har 2 bretoner en tik, Kenja på 1,5 år och hane Salé på 8 år och båda har dragit i koppel så man får babianarmar. Jag gick på ett av Zeleste seminarie och blev inspirerad och börja köra enligt amichien bonding. Sen tog jag även en hemkonsultation som gav väldigt mycket. Nu går man promenader utan att bli dragen och det är så skönt. 
Min mor som hälsa på hjälpte mig att promenera med Salé. Hon sa: Det är första gången jag tycker det är behagligt att gå en promenad med Salé. 
Jessica M.

Ännu en gång stort tack för din hjälp till oss med Nellie. Har blivit så mycket bättre med Nellie nu när vi vet hur vi ska hantera olika situationer. Nu är det lugna hundpromenader och Nellie bryr sig inte speciellt mycket om hundar som vi går förbi.

Britt

Mopsen Elsa
I vår familj består det av 2 små barn och 2 vuxna. 1 katt och mopsen Elsa 4 år precis fyllda.

Elsa började med ett underligt beteende när hon fyllt ca 1 år, hon följde efter mig konstant och hade börjat slicka i luften. Stod jag i duschen tex då stod hon utanför precis och bara slickade i luften. Till en början var det inte en så stor sak. Men efter att beteendet eskalerat och att det enbart gällde mig och ingen annan höll hela vår familj bli galna på henne.

Hon kunde ligga jätte fint i sin korg och sova men så fort jag lämnade rummet följde hon efter mig och stod och tittade på mig och slickade i luften. När det gällde att gå ut, räckte det att hon såg att jag hämtade kopplet till att hon var nästintill helt okontaktbart stirrig och hoppig och skulle bara ut.

Detta beteende hade hon bara med mig. Om min man var hemma var hon totalt avslappnad, skulle dem gå ut satt hon fint och väntade på att han skulle sätta på kopplet och gick lugnt ut. Där förstod jag att JAG måste ändra något i mitt beteende. Jag satt och letade på nätet och hittade då lovinadogs.se Där förespråkar ”metod” Amichien Bonding.

Detta ville jag veta mer om. Eftersom jag inte bor i Stockholm eller hade planer att åka ditt, tog vi vårt möte via facetime på telefonen. Det tycket jag fungerade utmärkt. Efter mer än 2 timmars pratande hade jag nu en plan som vi skulle börja med hela familjen och framför allt JAG. Efter 2 veckor hade vi samtal igen vilket jag tyckte var jätte skönt att få prata om hur det hade gått och om jag hade fler frågor.

Redan efter dessa 2 veckor märkte vi en väldigt stor skillnad. Elsa kunde ju faktiskt vara den ”vanliga” hunden som kunde slappna av utan att konstant vara en svans efter mig. Jag kände en sådan glädje för min hund igen. Jag kan varmt rekommendera Zeleste – Lovinadogs hon har fått mig att se Elsa på det sätt som gör att vi idag fungerar så mycket bättre tillsammans. Vi är inte färdiga än, men vi har kommit en bra bit på vägen.

Camilla och Elsa från Skåne

Camilla och Elsa från Skåne

Leia – ‘hittehund’ från Irland
’Vi vände oss till Vienne för att få hjälp med Leia, vår knappt två år gamla ’hittehund’ från Irland, som skällde så fort vi lämnade henne ensam ett kort tag.

Redan första dagen efter Zelestes besök började vi märka skillnad – Leia blev lugnare och drog inte längre så mycket i kopplet. Nu, ett par månader senare, känner vi att hon har ’landat’ på riktigt och att hon knyter an till oss på ett mycket bättre sätt än tidigare – vi hoppas att hon snart kunna vara ensam någon timme också.

Vi tycker att Zelestes sätt att jobba känns helt rätt och vi rekommenderar gärna henne och hennes metodik till andra med hundproblem!

Anders o Maggis

Anders och Maggis

Han trodde han var en husky
Detta är Eddie, 3 år, okastrerad Irländare.Han hade bara ett fel. Han trodde han var en Huskie. När jag träffade Zeleste berättade jag för henne om mitt problem. Hon sade att hon kunde hjälpa mig,och det kunde hon. Tack vare hennes goda råd går Eddie idag utan att dra i kopplet, d.v.s sål änge det inte handlar om katter eller att vi hamnat på ett löpspår, men det är mera sällsynt.

Zeleste är Dog Listener så om Du har problem med din hund så är hon rätt person att vända sig till. Jag kunde inte tro att Eddie kunde förändras så snabbt till det bättre.

Tack Zeleste hälsar Alex och Eddie.

Alex

Tydlighet och trygghet – Elliot
Med ledorden tydlighet och trygghet har Zeleste hjälpt oss med att påbörja arbetet för att få en hund i balans.

Vår hund Elliot, en Tibetansk spaniel/Lhasa Apso på drygt fyra år, har sedan ett års ålder strejkat till och från vid promenader samt haft svårt att hantera hundmöten. Vi har nu lyckats få bukt på flera av problembeteendena genom enkla tips från Zeleste.

Med hennes professionella kunskap om hur hunden fungerar, kan hon se på oss som Husse och Matte och hjälpa oss att bli medvetna om samt korrigera beteenden i tid för att exempelvis undvika fler misslyckade hundmöten. Vi har märkt stor skillnad, likaså dagispersonalen har gett oss beröm för att Elliot har blivit mycket bättre på att gå promenader.

Zeleste kunde även se hur Elliot styrde och bestämde hemma, vaktade matskålen, vaktade sina leksaker och hundbädd mm. Med små enkla medel har vi arbetat mycket med att sätta upp tydliga rutiner gällande utfodring och även vardagliga företeelser som att lära sig vänta innan han får hälsa på besök tillexempel.  Jag är väldigt glad att vi fått  Zelestes hjälp. Hon har fått oss att öppna upp ögonen och skapa förståelse för hundens beteende på ett helt annat sätt. Det underlättar otroligt mycket när du vill jobba med att förändra din hunds beteende!

Anna-Karin Kressner med hunden Elliot

Anna-Karin Kressner

Murphy – adopterad från Grekland av Mie i DanmarkMurphy från Grekland
Vi har været yderst tilfredse med den information og undervisning vi fik af Zeleste fra Lovinadogs. Hun var rigtig dygtig til at forklare os i detaljer, hvorfor Murphy har den adfærd han har, og hvordan vi kan hjælpe ham. Vi føler os godt klædt på til at arbejde med de nye værktøjer.

Vi kiggede til og med på om der var møbler vi kunne flytte for at støtte op om at Murphy ændrede sin adfærd. Det gav rigtig god mening. Efter vi gik igang var der øjeblikkelig virkning og positiv ændring. Det er tydeligt at det bare virker.

Vi har efterfølgende haft opfølgning omkring, hvordan det går og vi har til og med anbefalet Zeleste til andre. Der er virkelig meget at vinde ved at få hjælp af Lovinadogs og det er en helt ny måde at se min hund på. Nu har vi til og med fået en hund til i huset og med værktøjerne så er det gået rigtig godt.

Mange hilsner Mie Ravn Nielsen

Mie Ravn Nielsen