Går du och funderar på att skaffa hund?

Har du funderat på varför du vill skaffa hund?

Om du är en seriös blivande hundägare vet du redan varför du vill skaffa hund. Men kanske inte vilken hundras du ska undersöka närmare.

På Lovinadogs.se får du tips så att du fattar rätt beslut när du vill skaffa hund och en vän för kanske 15 år framåt. Här kan du läsa om att välja hundras och testa vilken hundras som passar in i ditt liv och din aktivitetsnivå.

Vilken hund passar mig?
Nutidens individualiserade samhälle ger oss möjlighet att skapa en egen tillvaro och bygga upp vårt liv som ett pussel.

Om du funderar på att välja hund som en pusselbit i ditt liv, då håller du på att träffa ett viktigt beslut.

Gör ett test innan du väljer hundras
För att veta vilken hundras som passar dig och din livsstil kan det vara bra att göra ett ”vilken hundras?”-test.

Kan du svara JA på följande frågor, då kan du på riktigt börja fundera på vilken hundras som passar dig:

  • är jag redo att spendera 1-2 år på att uppfostra en hund?
  • är jag redo att stanna hemma på kvällarna med min hund i stället för att gå ut med kompisarna?
  • är jag redo för att mitt hem mer eller mindre blir uppätet under de första åren?
  • har jag råd att skaffa hund?
  • har jag funderat på vad jag ska göra med hunden om jag vill resa?

Detta är bara några av de frågor du måste fundera på innan du skaffar hund och väljer vilken hundras som passar dig.

Välj hundras utifrån aktivitetsnivå
Alla hundraser är olika. Därför går det inte att välja hundras efter hur söta de är eller att de har varit med på tv. Gör ett hundras-test och fundera på om du vill ha en aktiv hundras, en stor hundras, en hundras med mycket eller lite päls, och vad du vill använda hunden till.

Vilken hund du väljer spelar stor roll för hur du och hunden kommer trivas tillsammans. Att välja hundras är nånting du ska ta ansvar för själv och inte bara välja en hundras för att din kompis har en likadan.