Känner du till det pinsamma ögonblicken där din hund sätter sina stora tassar på din gästs fina vita klänning? Vist händer det inte alltid. Men om du läser detta då har du säkert en hund som hoppar på dina gäster när dem kommer för att hälsa på.

Har du funderat på varför din hund hoppar på dina gäster och inte hittat lösningen? Då kan jag hjälpa dig. Jag har båda insikt i hundpsykologi och hur vi människor fungerar och jag kan hjälpa dig och din hund att förstå varandra.

Tips till när din hund hoppar på dina gäster
Om du har en hund som blir lätt upphetsat och har svårt att koppla av när du får gäster då rekommenderar jag att du antingen tar din hund i koppel när gästerna kommer eller att du sätter din hund bakom ett galler eller t.ex i ett annat rum.

Jag rekommenderar att du gör detta 10 minutter innan dina gäster anländer så att det inte blir stressigt för dig eller din hund.

Hund blir lugnare om du känner dig lugn
Får du däremot oanmälda gäster, då får du hitta en lösning lite spontant. T.ex säg till gästerna att du öppnar så fort du har kopplat din hund. Om du väljer att koppla din hund tycker jag inte att du ska släppa fram den till gästerna. Du håller din hund lugnt och fint brevid dig. Hunden ska få hälsa när alla har kommit in och du känner dig lugn också.

Undvik att din hund hoppar på dina gäster
Jag vill inte att du ska straffa din hund genom att den inte får vara med dig och dina gäster men helt enkelt hjälpa din hund att inte bli uppjagad och stressad. Din hund kommer att hälsa på dina gäster när dem väl har kommit innanför dörren och klätt av sig.

Gästerna kanske också tycker det är skönt att hinna hälsa på dig innan det kommer en hund springande. Denna teknik är också speciellt bra om du har gäster som inte är så förtjusta i hundar eller kanske rädda för hundar.

När alla har kommit in och din hund inte skäller eller är tyst, då kan du lugnt släppa ut din hund. I denna situation får alla ett bra möte – båda hund och människor. Det finns mer teori bakom denna metod och det kan jag berätta mer om om du kontakter mig här. Tills vidare så är det här ett lätt tips som du kan använda redan i dag när din hund ska träffa dina gäster.


Min hund skäller när det kommer gäster
Jag rekommenderar att du tester samma teknik som ovanför och att du inte släpper din hund ut och träffa dina gäster för den är lugn. Om du har svårt att släppa att det är synd om din hund, så tänk att allt vi gör är energi.

När din hund kommer rusande med en vild och kraftig energi och hoppar på dina gäster då blir det inget bra möte. Om din hund däremot är i en lugnare tillstånd då blir det ett bättre möte.

Din hund som hoppar på dina gäster måste lära sig att visa respekt. Precis som vi visar respekt mot varandra när vi inte prata i munnen på varandra eller skriker på varandra.

Flockdjur som vill ha balans – inte naturligt att hoppa
Jag vet att det kan kännes taskigt att inte låta din hund hoppa på dina gäster för att ’hunden är jo så glad’. Ja din hund är glad men det finns mer än glädje när din hund hoppar på dina gäster och du måste hjälpa din hund och visa vad som är rätt beteende. Hjälp din hund att inte misslyckas helt enkelt.

Vår fina hundar är flockdjur och dem vet instinktivt att vi måste ha balans i en flock. Om du är en trygg och bra ledare då guider du din hund så att ni får lugnet och balansen tillsammans.

Kontakta mig om du vill veta mer om din hund och varför den hoppar på dina gäster eller en annan hundfråga.