Hunden hoppas jag blir min nya bästa vän, och jag tror att vi kommer hjälpa varandra förstå oss på världen och oss själva. Vi mot världen, något sånt.

Livet med hund är mycket bättre

Jag tror att livet med hund är mycket bättre än livet utan.

Jag föreställer mig att vi går ut på långa promenader tillsammans, att vi leker och gosar. Att hon/han efter viss tid känner mig och litar på mig.

Prata hundspråk med valpen

Utöver det så är jag nyfiken på att från början använda det jag lärt mig om hundkommunikation hos Zeleste. Att göra det jag gjort med hennes hundar med min egen hund.

När vi kommer hem från skolan kommer hon/han vara överlycklig att se oss. Men vi tittar inte på hunden, utan hälsar på hans/hennes sätt.

Vi kommer att använda hundkommunikation och visa hunden att vi är ledarna. Det blir intressant att se mina systrar ta kontroll och leda hunden. De blir så himla duktiga med min hjälp.

 

Stackars valpen…

Hur tror jag hunden upplever att komma till vår familj? Jag tror att den kommer ställa väldigt många frågor till oss till en början.

Den blir säkert överöst av kärlek och klappar och gos från mina systrar de första månaderna. Jag får försöka hindra dem i den mån det går, den stackars valpen måste få bli lämnad ifred ibland.

Men jag tror att det går snabbt att anpassa oss, och för hunden att anpassa sig. Den kommer nog känna sig trygg hos oss. Det hoppas jag i alla fall.

En liten fluffboll blir en stor hund

Och den kommer att vara så liten!!! Jag föreställer mig hur den springer runt i vårt vardagsrum, på sina små ben med sin lurviga päls, som en liten fluffboll på äventyr.

Hur den kommer stanna upp och titta på oss, fråga tittar ni på mig? och sedan springa vidare. Hur gulligt som helst!

Jag är otroligt taggad på att få en ny familjemedlem. Det kommer bli helt fantastiskt.

/Elsa S. på 14 – om att ha en valp i familjen

Har du precis skaffat valp och vill veta mer om hur din valp kommunicerar? Kontakta mig här och hör mer >>