Funderar du på att skaffa en omplaceringshund? Har du tänkt på om det ska vara en valp eller vuxen hund?

Oavsett så kan du fundera på att skaffa en omplaceringshund. Här finns det också valpar. Dessa fina och vackra omplaceringshundar behöver ett hem mer än något annat.

Jag har en omplaceringshund hemma
Ofta har dem inte haft bästa starten på livet eller så har dem levt i en bra flock tills nu där dem behöver ett nytt hem. Jag har själv tagit mig an en omplaceringshund och det är en härlig känsla när jag kan ge henne ett tryggt hem med massor av kärlek.

En omplaceringshund i din familj
Det behöver inte att vara mer jobb att skaffa en omplaceringshund jämfört med att köpa en valp. Båda valpen och hunden som kommer från ett annat hem har behov att att landa tryggt i din nya familj.

Båda behöver vägledning i att hitta sin plats i din familj så att dem kan koppla av och njuta av allt kärlek du har att ge ditt nya familjemedlem.

Alla hundar oavsett ras och ålder ställer samma frågor i en ny flock:

  • vilken roll har jag i denna familj?
  • kan jag tryggt luta mig tillbaka och njuta av att vara hund?
  • kommer jag att stanna i denne familj eller ska jag skickas vidare?

och massor med fler frågor. Hunden använder sitt eget tysta språk för att kommunicera med dig. Jag kan lära dig hundens språk så att ni får en bra start med familjelivet med omplaceringshunden eller valpen.

Förberedd dig innan du hämtar valpen eller omplaceringshunden

Att binda sig till en hund kräver att du förbereder dig. Inte att det behöver vara jobbigt och att du behöver läsa 20 böcker om hundar. Det räcker faktisk med én bok: Det goda hundägarskapet av Mervi Kärki. Hon berätter om hur en omplaceringshund vände upp och ner på hennes tillvaro och ledde henne till insikt och i dag att jobba med hundar och hundägare på heltid.

Skapa en bra grund för din nya hund

Jag tycker det är viktigt att investera i relationer. Båda till djur och människor. Allt vi ger kommer tillbaka till oss. Därför rekommenderar jag också att du investerar i ditt hundägerskap redan innan du har fått hunden. Det kan jämföras med att köpa en bil innan du har körkort.

Investera i din omplaceringshund

Båda valpar och omplaceringshundar har instinkter som är annorlunda än vi människors instinkter. För att vi kan hjälpa våra hundar till ett tryggt och harmonisk liv, då behöver vi lära oss hur de kommunicerar. Vi måste lära oss hundens språk och inte tvärtom.

Hundar som kommer från ett annat hem och kanske har varit med om hemska saker behöver nån dem kan lita på. Dem behöver också lugn och ro först och främst. Omplaceringshundar har SÅ mycket kärlek att ge och dem ger den när dem känner sig förstådd av oss människor.

Kontakta mig redan i dag och få inspiration och hjälp till hur du skapar en trygg grund för din nya omplaceringshund eller valp. Här kan du läsa om andra hundägare jag har hjälpt.