”På bara några dagar har ylandet och skällandet minskat”
Vi har haft stor hjälp av Tacka-Titta-Ta bort. På bara några dagar har ylandet och skällandet minskat. Vi har bara behövt använda sista steget en gång, annars har det räckt med dom två första stegen och nu oftast bara att säga tack.

Vår hund har också blivit mycket mer avslappnad sen vi slutade ha så mycket ögonkontakt. Vi är väldigt tacksamma för dom råd vi fått och kan varmt rekommendera Celest och Lovinadogs.

/Tove

”Det är viktigt för mig att Murphy mår bra och får vara hund”
Tack för en jättebra kurs!

Jag ser skillnad på Murphy redan och är peppad att fortsätta med amichien-bonding. Riktigt kul, även om det är svårt ibland att inte hålla på och klappa osv. Men de tysta signalerna gillar jag på promenaden.

Det är viktigt för mig att Murphy mår bra och får vara hund.

/Hilda

”Celest påminner oss om att vi är modiga”
Enkla och egentligen så självklara lösningar ges till oss som vill vara bra och trygga ledare till våra hundar. Och detta på ett sätt som gör att man kan ställa alla frågor utan att känna att dom är dumma. Celest påminner oss om att vi är modiga som vill ge våra älskade pälsklingar den bästa ledarskapet på ett mjukt och fint sätt!

/Nutti

”… vi har förändrat vårt sätt att leva med hundarna”
Jag har tagit del av kursinnehållet (red. ’Körkort i Hundkommunikation’) tillsammans med min fru och vi jobbar tillsammans med våra hundar.

Kursen är fantastiskt bra och vi har förändrat vårt sätt att leva med hundarna.

Vi märker att både vi och hundarna fått mindre stress i vardagen genom att följa de fyra grunderna.

Tack för att du inspirerat oss till ett nytt sätt att leva med hund!

/Christer

”Du tänker på ett sätt jag inte funderat på förut…”
Jag älskade dina tre dagar av kurs. Du tänker på ett sätt jag inte funderat på förut, det är så självklart att man skall tala samma språk som sina hundar.

Tusen tack!
/Malin

”It works a lot better than before.”
We followed the tips for the 3 day to stop barking. It works a lot better than before.

Salina is a street dog we found on vacation and she has been with us for only 10 weeks now. She usually barks a lot when someone moves outside the gate and in the stairway in our building, but since we used Lovinadogs’ tips and followed the mail course we notice a difference. She still barks to tell us something or someone is near but she does stop now (normally after we check) second step.

Sometimes if she doesn’t stop she by herself walk into the empty room like she already knows she took it to far.

Thankfully we recommend Lovinadogs!

/Paula

”Helt fantastiskt!”
Det enda som jag har vilja ändra på är min saluki killes skällande inne. Han skäller på allt utanför vår lägenhet dörr. Men nu tränar vi som jag lärt från dig. Och han har lugnat ner sig!

Helt fantastiskt!

Så tack från djupet av mitt hjärta och även min hunds hjärta. Vist har vi saker att träna på men inget som på verkar vår vardag efter att skällande avtagit.

Tusen tack!

/Sune m. familj

”… över förväntan”
Det har fungerat över förväntan, har inga problem med skällande längre.

/Mary

“… en riktig AHA upplevelse!”
Hej Celest

Jag vill bara berätta… nu har jag använt dina verktyg för att få Chico att bli lugnare på promenaderna och i dag tänkte jag att nu är vi redo för en lite längre promenad. Det var en riktig AHA upplevelse! 

En härlig tur med Chico! Han drog inte i kopplet en enda gång och han tittade till och med upp på med ett par gånger (jag såg det i ögonvrån).

Jag kan inte beskriva känslan när jag kom hem. Det var fantastiskt. Efter att ha varit så irriterad och arg efter misslyckade promenader.

Tack för din hjälp och vägledning, Celest. Jag vet att det är en process men att få denna upplevelsen ger mig hopp och motivation.

/Kim

“… Amichien Bonding-metoden är verkligen den bästa…”
Jag har uppfostrat min valp med Amichien Bonding-metoden redan från start. Människor som möter henne blir ofta chockade över hur lugn och trygg hon är redan, bara tolv veckor gammal. 

När jag hade haft henne i två veckor blev jag dock lite fundersam över vissa saker i hennes beteende, till exempel att hon blir hoppig och vill rida på mina ben när vi är ute.

Jag tog ett facetime-samtal med Celest och fick hjälp med hur jag kan bli ännu tydligare i mitt ledarskap så att valpen blir mer trygg.

Jag rekommenderar Celest och Lovinadogs varmt, hon har otroligt stora kunskaper vad gäller hundars kommunikation.

Och Amichien Bonding-metoden är verkligen den bästa, önskar att fler hundägare kunde lära sig den!

/Emma

Jag känner mig mer och mer som en ledare nu…
Tack för det för mig mycket viktiga samtalet igår. Din kunskap är ovärderlig för min och Shivas relation. Jag har gått kurser och läst böcker tidigare, men aldrig fått den hjälp och de insikter som krävs för det stabila hundägarskap jag vill uppnå. 

Har hållit på lite med liknande metoder med hästar och sett hur bra de svarar när vi pratar deras eget tysta språk.

När jag fick min nuvarande hund till mig försökte jag använda det jag lärt mig inom hästkommunikation och lite av det fungerade, men det behövdes mer specifik kunskap om just hundens behov och beteende. Det gemensamma med hästar och hundar dock är just att de är flockdjur som söker sin ledare.

Jag känner mig mer och mer som en ledare nu och min hund accepterar de nya reglerna och verkar må gott av det lugn som börjat sprida sig mellan oss. 

Läraren dyker upp när eleven är redo är så sant det är sagt.

Amichien Bonding är vad jag önskar åt alla hundägare och liknande förhållningssätt i alla relationer om det så är med djur, barn eller vuxna människor: en naturlig och respektfull hållning med sunt förnuft som grund.

Borde inte det vara en självklarhet egentligen?

/Malin

”Dina tips var bra”
Min hund är inte skottberörd på lydnadsplan. Han klarar både platsliggning och budföring med skott. Däremot reagerar han på fyrverkeri (skäller i fönstret) och jag är väldigt rädd att han ska bli skottberörd.

Dina tips var bra. Jag insåg att problemet snarare var MIN rädsla, inte hans. När han skällde i fönstret i år tog jag helt enkelt kopplet och hämtade honom och ledde honom tillbaks til sängen två ggr, sen gick det bra! 

/Kristina

“Vi har det roligt tillsammans!”
När jag började kursen hade jag två hundar och kände mig otroligt uppstressad. Under kursens gång fick jag tips! Inte titta, inte prata, inte klappa, inte göra något mer än när JAG vill. Jag har gjort så och hundarna blev lugnare. Jag har fått med mig hur jag jobbar med mig själv och behåller lugnet. T.ex att ändra riktning när hon drar, vilket är effektivt nu. Det har tagit tid.

Nyårsafton var ett tillfälle då det kändes mycket bra och jag var lugn. Nu har jag bara en hund och det mesta fungerar mycket bra!!  Jag har byggt upp en känsla och kunskap som jag bär med mig och som jag (efter hand som tiden går) känner mig mer och mer trygg med. Vi har det roligt tillsammans!

Vi går bara förbi de flesta hundar som vi inte känner utan något onödigt skäll eller dra i koppel. Jobbar just nu mycket med hundar som hon känner och platser som hon älskar att vara på. Jag bestämmer när och hur.

Det är en bit kvar innan det är som jag vill. Som jag har det nu med min hund är en blandning av kursen och min egen känsla.

/Karin

“Nu är det lugna hundpromenader…”
Ännu en gång stort tack för din hjälp till oss med Nellie. Har blivit så mycket bättre med Nellie nu när vi vet hur vi ska hantera olika situationer. Nu är det lugna hundpromenader och Nellie bryr sig inte speciellt mycket om hundar som vi går förbi.

/Britt

“Nu går man promenader utan att bli dragen…”
Jag har 2 bretoner en tik, Kenja på 1,5 år och hane Salé på 8 år och båda har dragit i koppel så man får babianarmar. Jag gick på ett av Celest seminarie och blev inspirerad och börja köra enligt amichien bonding. Sen tog jag även en hemkonsultation som gav väldigt mycket. Nu går man promenader utan att bli dragen och det är så skönt. 
Min mor som hälsa på hjälpte mig att promenera med Salé. Hon sa: “Det är första gången jag tycker det är behagligt att gå en promenad med Salé”.
 
/Jessica

“… hon knyter an till oss på ett mycket bättre sätt än tidigare
Vi vände oss till Celest för att få hjälp med Leia, vår knappt två år gamla ’hittehund’ från Irland, som skällde så fort vi lämnade henne ensam ett kort tag.

Redan första dagen efter Celests besök började vi märka skillnad – Leia blev lugnare och drog inte längre så mycket i kopplet. Nu, ett par månader senare, känner vi att hon har ’landat’ på riktigt och att hon knyter an till oss på ett mycket bättre sätt än tidigare – vi hoppas att hon snart kunna vara ensam någon timme också.

Vi tycker att Celests sätt att jobba känns helt rätt och vi rekommenderar gärna henne och hennes metodik till andra med hundproblem!

/Anders og Maggis

”Redan efter dessa 2 veckor märkte vi en väldigt stor skillnad…”
I vår familj består det av 2 små barn och 2 vuxna. 1 katt och mopsen Elsa 4 år precis fyllda.

Elsa började med ett underligt beteende när hon fyllt ca 1 år, hon följde efter mig konstant och hade börjat slicka i luften. Stod jag i duschen tex då stod hon utanför precis och bara slickade i luften. Till en början var det inte en så stor sak. Men efter att beteendet eskalerat och att det enbart gällde mig och ingen annan höll hela vår familj bli galna på henne.

Hon kunde ligga jätte fint i sin korg och sova men så fort jag lämnade rummet följde hon efter mig och stod och tittade på mig och slickade i luften. När det gällde att gå ut, räckte det att hon såg att jag hämtade kopplet till att hon var nästintill helt okontaktbart stirrig och hoppig och skulle bara ut.

Detta beteende hade hon bara med mig. Om min man var hemma var hon totalt avslappnad, skulle dem gå ut satt hon fint och väntade på att han skulle sätta på kopplet och gick lugnt ut. Där förstod jag att JAG måste ändra något i mitt beteende. Jag satt och letade på nätet och hittade då lovinadogs.se Där förespråkar ”metod” Amichien Bonding.

Detta ville jag veta mer om. Eftersom jag inte bor i Stockholm eller hade planer att åka ditt, tog vi vårt möte via facetime på telefonen. Det tycket jag fungerade utmärkt. Efter mer än 2 timmars pratande hade jag nu en plan som vi skulle börja med hela familjen och framför allt JAG. Efter 2 veckor hade vi samtal igen vilket jag tyckte var jätte skönt att få prata om hur det hade gått och om jag hade fler frågor.

Redan efter dessa 2 veckor märkte vi en väldigt stor skillnad. Elsa kunde ju faktiskt vara den ”vanliga” hunden som kunde slappna av utan att konstant vara en svans efter mig. Jag kände en sådan glädje för min hund igen. Jag kan varmt rekommendera Celest – Lovinadogs hon har fått mig att se Elsa på det sätt som gör att vi idag fungerar så mycket bättre tillsammans. Vi är inte färdiga än, men vi har kommit en bra bit på vägen.

/Camilla

“Jag är väldigt glad att vi fått Celests hjälp…”
Med ledorden tydlighet och trygghet har Celest hjälpt oss med att påbörja arbetet för att få en hund i balans.

Vår hund Elliot, en Tibetansk spaniel/Lhasa Apso på drygt fyra år, har sedan ett års ålder strejkat till och från vid promenader samt haft svårt att hantera hundmöten. Vi har nu lyckats få bukt på flera av problembeteendena genom enkla tips från Celest.

Med hennes professionella kunskap om hur hunden fungerar, kan hon se på oss som Husse och Matte och hjälpa oss att bli medvetna om samt korrigera beteenden i tid för att exempelvis undvika fler misslyckade hundmöten. Vi har märkt stor skillnad, likaså dagispersonalen har gett oss beröm för att Elliot har blivit mycket bättre på att gå promenader.

Celest kunde även se hur Elliot styrde och bestämde hemma, vaktade matskålen, vaktade sina leksaker och hundbädd mm. Med små enkla medel har vi arbetat mycket med att sätta upp tydliga rutiner gällande utfodring och även vardagliga företeelser som att lära sig vänta innan han får hälsa på besök tillexempel.

Jag är väldigt glad att vi fått Celests hjälp. Hon har fått oss att öppna upp ögonen och skapa förståelse för hundens beteende på ett helt annat sätt. Det underlättar otroligt mycket när du vill jobba med att förändra din hunds beteende!

 
/Anna-Karin

“Han trodde han var en husky”
Detta är Eddie, 3 år, okastrerad Irländare. Han hade bara ett fel. Han trodde han var en Husky (Siberian Husky). När jag träffade Celest berättade jag för henne om mitt problem. Hon sade att hon kunde hjälpa mig, och det kunde hon. Tack vare hennes goda råd går Eddie idag utan att dra i kopplet, d.v.s sålänge det inte handlar om katter eller att vi hamnat på ett löpspår, men det är mera sällsynt.

Celest är Dog Listener, så om du har problem med din hund så är hon rätt person att vända sig till. Jag kunde inte tro att Eddie kunde förändras så snabbt till det bättre.

/Alex

Nu fick vi nya verktyg och fick lära oss ett nytt sätt att tänka…
Efter att ha deltagit på kursen ’Få din hund att sluta skälla inomhus på 3 dagar’ blev vi nyfikna på Amichien Bonding metoden. När vi fick erbjudandet om ’Körkort i Hundkommunikation’, registrerade vi oss direkt.

Vi har tidigare tränat vår hund på traditionellt vis och misslyckats totalt. Nu fick vi nya verktyg och fick lära oss ett nytt sätt att tänka vad gäller hunduppfostran, framförallt har vi lärt att det inte är en träningsmetod utan ett sätt att leva med hund som både hundar och människor mår bättre av, stressen minskar hos båda arter med ökad förståelse.

Den 6 veckor långa kursen innehöll både teori och praktiska övningar samt förklaringar till hundens beteende. Vid flera tillfällen hade Celest livesändning på Facebook där man hade möjlighet att ställa frågor. Man fick också ta del av andra kursdeltagares erfarenheter och frågor, vilket var både nyttigt och intressant.

Det som också var bra var de olika filmklippen man kunde titta på och även lite längre videos, tex. vargarna i Yellowstone.

Om du är nyfiken och/eller nybörjare på Amichien Bonding är detta verkligen en kurs att rekommendera för att få fördjupad förståelse i hundens signaler och hur du på bästa sätt börjar kommunicera för en enklare och trevligare vardag tillsammans med din hund.

/Tuija og Stefan

“… det ändrade vår relation”
Celest gav mig insikten i min hunds kommunikation och det ändrade vår relation. Tidigare var min hund osäker i hundmöten, drog i kopplet och hade svårt att koppla av inomhus. Efter vägledningen från Celest har vi sakta men säkert jobbat bort stressen i vardagen.

/Marie