en gnällig hund försöker kommunicera

Har du en gnällande hund? En gnällande valp? Håller du på att bli galen över det konstanta gnällande? Håll ut det finns hjälp att hämta.

Vad tänker du om jag säger att din hund försöker att kommunicera med dig genom gnälla hela tiden? Vad sägs om att din hund också tycker det är jobbigt?

Varför gnäller din hund?
Det finns fler anledningar varför din hund gnäller fast den viktigaste är att din hund och dig har missförstått varandra.

Hunden tror att den behöver gnälla få att få din uppmärksamhet hela tiden (vilket den säkert också får) och du säger säkert sluta etc. och gör det så bra du kan. Men det känns som att det inte helt räcker med en hund som gnäller hela tiden.

Gnällande hund, gnällande äger – vilka roller har vi i flocken?
För att forstå vad som går fel när du har en gnällande hund, måste vi förstå våra olika roller i flocken. Med metoden Amichien Bonding lär du dig hundens språk och kan därför tala om för hunden vilka som rollerna ska vara.

Om du lär dig att prata hundens språk då kan du ta bort allt gnällande från er relation.

När gnäller hunden?
När jag pratar om gnällande hundar menar jag hundar som pipar, pratar eller låter på annat sätt. Om du funderar på om din hund är stressad då kan du läsa här. En gnällande hund är oftast också stressad och kan visa det på olika sätt.

Din hund gnäller för att få din uppmärksamhet och bland annat när:
– den är rastlös och inte kan koppla av
– den vill ha kontakt med dig
– den vill ut och är van att komma ut när den gnäller
– du sittar och mysar med din partner i soffan
– den tycker det är dags att gå upp
– den blir lämnat ensam hemma eller ensam vid butiken (läs mer om ensam hemma här)
och det finns massor av andra anledningar.

Gnällande valp – hur gör jag?
Har du precis hämtat din valp och nu gnäller den? En 8 veckors valp kan ha stort behov av närhet och trygghet eftersom den är van att vara med massor av syskon och sin mamma. Men även din lilla valp är duktig på hundspråk och pratar med dig.

Det är inte så viktigt varför men hur du ska hjälpa din gnällande hund eller valp. Vi vill att vi och vår hund kan koppla av och inte känna att den behöver gnälla hela tiden för att bli sedd. Kontakta mig och hör mer om hur vi kan hjälpa dig och din vovve.