Rädd hund

Igniting Personal and Professional Growth with Compassionate Empowerment

Tänk sig att aldrig kunna koppla av. Tänk sig att vara rädd det mesta av ens vakna tid. Så kan vissa rädda hundar känna. En rädd hund är alltid spänt i kroppen och vill antingen försöka gömma sig för att inte synas eller bli utagerande och skälla eller bli aggressiv då hunden inte vet hur den ska hantera sin egen rädsla. Oavsett ska vi hjälpa vår lilla vovve att bli trygg.

Hund rädd för andra hundar och bilar
Alla hundar är olika och alla har olika personligheter. Därför spelar det inte så stor roll om din hund är rädd för bilar, män, barn eller andra hundar. Huvudsaken är att din hund är osäker på sin egen roll i din familj och det skapar otrygghet, stress och rädsla hos din hund.

Hitta harmoni i familjen med din rädda hund
Fokus ska vara på att ni hittar harmoni i er familj genom att låta hunden veta att du tar hand om den. Du guider den på livets väg och med en bra portion tålamod utan att använda skrik, våld och gadgets, kan du få en trygg hund och inte en rädd hund.

Första steget – låt din rädda hund komma till dig
Om din hund redan är rädd och backar när du vill ha kontakt så föreslår jag att du låter din rädda hund bestämma när ni ska ha kontakt. Så fort din rädda hund tittar fram i t.ex. köket då har du en hundgodis och inviterar hunden att komma till dig. Låter den bli då väntar du till nästa tillfälle. Gå inte fram till din rädda hund men låt den komma till dig när du kallar på den.

Ska jag gå promenad med min rädda hund?
Hur gör du med promenaden? Här behöver du inte vänta på att hunden bjuder till men i stället går du fram och kopplar hunden utan att titta, prata eller röra. Låt hunden kissa precis framför dörren på en gräsfläck och gå sen in igen. Om din hund är mycket rädd, hjälper det inte att gå promenad med den. Den behöver vila och bygga upp förtroendet till dig och det gör den bäst hemma i ert hem.

Andra steget – skydda din hund mot främlingar och andra hundar
Om din hund är rädd för andra hundar då är nästa steg att bygga upp tilliten till dig när I är med andra hundar. Jag rekommenderar att du inte låter din rädda hund träffa andra hundar tills du känner att rädslan har minskat hos din hund. Varför? Därför vi kan heller inte som människor njuta andras sällskap om vi inte mår bra.

Strunta i att motionera och stimulera din rädda hund
Strunta i att du ska stimulera och motionera din hund för det är samma sak här; det går inte att stimulera eller motionera en redan stressad kropp. Det bygger bara mer stress.

Gästar – ta ansvar för din rädda hund
Hur skulle du tycke om att nån kom och klappade dig på huvudet utan att fråga om lov? En redan rädd hund har det väldigt jobbigt med gäster och folk på gatan som stannar upp och klappar på huvudet. Som tur är bitar dem inte ifrån sig så ofta.

Ta ansvaret för din hund och sätt gränser för när man får klappa din rädda hund. Din hund kommer att tacka dig när du låter den vara i fred. Det här gäller speciellt angående barn då dem inte har lärt sig hur man umgås med hundar och speciellt inte en hund som är rädd för barn.

Ge din rädda hund en trygg start med Amichien Bonding
Hundar som är rädda för bilar eller män då gäller precis samma instruktioner. Träning i hemmet och sen kan ni gå ut på gatan till alla bilar. En mycket rädd hund med mycket stress i kroppen behöver att du lär dig hundens språk. Amichien Bonding metoden ger er en fantastisk start utan att det är en quick fix. Kontakta mig om du behöver hjälp med din rädda hund och ge hunden det trygga livet den förtjänar.